Единственото българско вино със златен медал от най-влиятелния винен конкурс Decanter

...
Единственото българско вино със златен медал от най-влиятелния винен конкурс Decanter
Коментари Харесай

Katarzyna Estate със златен медал от най-влиятелния винен конкурс Decanter

Единственото българско вино със златен орден от най-влиятелния винен конкурс Decanter е на Katarzyna Estate
Katarzyna Estate е българската маза, която завоюва рекордните четири медала на най-влиятелния винен конкурс в света - “Decanter World Wine Awards ” в Лондон. Златното вино е K atarzyna Mavrud 2020 , вълнуващ български вид, който набира все по-голяма известност. Виното бе отличено с 95 точки от най-елитните съдии в света, като измежду журито тази година има 250 винени експерти, от тях 41 с сан Masters of Wine и 13 Master Sommeliers.

Сребърен орден от влиятелния конкурс получиха Encore Syrah, годишна продукция 2019 и La Verite Cabernet Franc 2015, а с бронз бе отличено The Estate Merlot 2019.

Наградите от състезанието в Лондон са едни от най-ценните за сбирката на всяка маза. Системата на оценяване е доста прецизна, като виновността, утвърдени да получат златен орден, са тествани от винените експерти три пъти. Този извънредно акуратен развой, подсигурява, че всяко вино е прегледано и тествано обширно. В това следващо 19-то издание, в границите на две седмици, са дегустирани 18 244 проби от 54 страни.

„ Katarzyna Estate има в сбирката си 48 медала от  Decanter World Wine Awards. Това е голямо самопризнание за работата на технолозите и екипа на Katarzyna – да сложим България до едни от най-достойните виновност! За нас е необикновен триумф и горделивост, виновността ни да бъдат измежду най-хубавите в света! “, показа Цветелина Николова, ръководещ шеф на избата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР